16 november 2019
17:00

Månsarps IBK B

Referat: Sportklubben Beduinerna - Månsarps IBK B

Match Lördag eftermiddag, på den kanske inte helt optimala tiden 17:00, om man nu bestämt sig för att ta det lite lugnt en lördagskväll. De som tog sig ut till Tenhults sporthall, fick se ett pånyttfött H4. Som verkligen spelade med fart och fläkt.
Lite stabsförändringar gjordes i veckan. Terje kvar som tränare, men har nu Marcus till hjälp som spelande assisterande tränare. Jag själv tar adminbiten.
Vill ännu en gång utrycka det fantastiska djupet i vår trupp. Från första laguttagning fick vi 4 återbud, men vi ställer ändå upp med 3 femmor. Då är det endast 1 av dessa killar som spelade H2 i fredags, sent inringde Simon Svensson, som dessutom fick spela back.

Tycker vi öppnar matchen inspirerat med vår "ungdoms-femma" Calle, Oliwer, Jonte, Leo och Hugo Krantz. Och sedan fortsätter det, räknar till 5 klara målchanser, bl a en stolpträff av Hampus, ett friläge för Leo (över) och även en chans för Simon Svensson. Men det är ändå Beduinerna som tar ledningen efter 5:45, vi går bort oss i egen zon, och en av deras killar lämnas fri mitt i slottet, och gör inget misstag. Efter detta tycker jag det blir lite jämnare. Beduinerna har någon mer jättechans, men Micke Johansson räddar upp eget misstag. Vi fortsätter dock att skapa chanser, både Edvin och Marcus är nära. Men till slut kommer 1-1 Genom Gustav Johansson, idag forward. Han får en pass av Mikael J, och sätter bollen i krysset, första målet i lila tröja, med klass dessutom. Sedan får vi ett PP, nästan direkt efter tekning. Har 2 chanser i detta PP, men Edvin skott räddar målvakten, och i vår kanske bästa sekvens i PP, så skjuter Jonathan över. Beduinerna fulltaliga. Och kanske trodde de att de kunde andas ut, men Hugo vinner boll, passar Leo, och sedan står det 1-2 !!.
Och bara minuten senare gör Tom Berglund 1-3, assist Marcus. sista 30 sekunder av perioden har beduinerna 2 målchanser, men Hampus gör 2 riktigt bra räddningar, och ser till att lila kan gå till pausvila med bortaledning 1-3.

Vi rivstartar i andra. Tom gör 1-4 redan efter 1:14, från position i slottet. Sedan så gör Hampus mål på långskott, han hade några försök i första, men nu lyckas det, efter 5:05. 1-6 gör Marcus, efter fint spel mellan honom Calle Jansson och Edvin. Tid 12:59. 1-7 gör Simon Svensson, vi som sett Simon, vet att han gillar sina långruscher, och här var det en sådan, avslutet sitter i bortre stolpe in. Tid 17:33. Blir högre tempo ett tag i andra perioden. Och stundtals grinigt hos hemmalaget, som har en uppförsbacke.

I tredje så är Beduinerna riktigt bra i början, reducerar också till 2-7 efter 5.01, och har spelmässigt svängt över matchen till deras fördel. Men 8:35, sätter vi definitivt spiken i kistan, genom Tom Berglund, som nu blir 3-målsskytt. Efter detta, så blir det en defilering mot slutsignalen. 2-9 gör vi genom William Bergendahl, säsongsdebut i H4, och mål direkt. Tid 12:53. 2-10, ny långrusch Simon, inget vidare skott, men Beduinerna´s rutinerade målvakt låter bollen rulla in under honom.
2-11 blir slutresultatet, efter att återigen Tom gjort mål Assist av Edvin till ett öppet mål.
Kul lördagskväll för killarna, som kämpat i motvind mycket. Men nu har vi iallafall klättrat lite i tabellen, och reducerat vår tuffa målskillnad.
Tyvärr ingen liverapportering i IBIS från Beduinerna, och inga händelser är inlagda än heller, men som tur var, så var jag själv på plats, men hade sedan god hjälp av David Lundmark, som gav mig mål för mål, från 2:a perioden och framåt.